Investor Aleks Gisvold opplever crowdfunding som et tryggere investeringsalternativ

Vi tok en prat med investor Aleks Gisvold, for å få et bedre innblikk i fordeler ved å investere gjennom crowdfunding av lån og litt om hans investeringsstrategi. 🔒

Investor Aleks Gisvold synes at crowdfunding oppleves som en tryggere investering fremfor andre alternativer som har god forventet avkastning. Aleks har erfaring med crowdfunding av lån og har investert i hele 22 lån via Monner.no. I dette blogginnlegget blir vi bedre kjent med investoren og får et innblikk i prosessen hans bak en investering.

Av Nora Staff, Content & Community Manager i Monner | Publisert 13.02.2019

Hvorfor valgte investor Aleks Gisvold, Monner? 🌱

Jeg synes investeringsplattformen til Monner er spennende. Tidligere befant investeringsporteføljen min seg i fond, men de siste årene har jeg fått øynene opp for investering gjennom lån. Jeg mener at det å investere gjennom lån på mange måter er enklere enn å investere i aksjer på børsen. Investering gjennom folkefinansiering av lån har en god forventet avkastning og bedriftene er mer interessante enn å investere i fond. Les mer om hvordan crowdfunding passer inn i en diversifisert investeringsportefølje.

 

Lær mer om hvordan bedrifter går frem for både å engasjere og sikre seg investorer til deres crowdfunding-kampanje.

Hvilke bransjer eller forretningsmodeller ønsker du å støtte?

Jeg har ikke en bransjespesifikk investeringsstrategi, men vurderer hvert enkelt lån individuelt. Bedrifter som Hjemmelegene har vært interessante fordi de prøver å tenke nytt, ved å gjeninnføre det gamle hjemmebesøket. Gulating lånene som finansierer enten åpningen eller utviklingen av en Gulating Pub eller et Gulating Ølutsalg er interessante fordi jeg kunne ta turen innom, og tenke «dette stedet er bittelitt mitt», enten jeg er innom for å handle eller sitter på en krakk i baren.

Les mer om hvordan Hjemmelegene fulltegnet crowdfunding-lånet sitt hos Monner på under 5 timer.

Hvilke faktorer er viktige for deg når du skal investere i et lån?

Nøkkeltallene er avgjørende for meg. Det vurderer jeg opp mot troen jeg har på at bedriften kan lykkes og inntrykket jeg har av det de skriver på Monner. Jeg prøver også å leve etter mottoet «vote with your wallet». Maaslev, for eksempel, var veldig interessant fordi jeg personlig er for mer bruk av sykkel i hverdagen, og jeg investerte i lånet fordi jeg ønsker at de skal lykkes.

«Nøkkeltallene er avgjørende for meg.»

  • Investor Aleks Gisvold

Hva er dine tanker rundt risiko og avkastning? 📈

Folkefinansiering av lån oppleves som en tryggere investering enn andre alternativer som har god forventet avkastning. Det er litt mindre turbulent enn hva børsen kan være. Har man ikke tid til å følge med på markedet med argusøyne, mener jeg at folkefinansiering av lån er et svært godt investeringsalternativ. Lån med avtalt lånetid og en forventet tilbakebetalingsplan er mye enklere enn å investere i aksjer i en oppstartsbedrift.

Har du noen erfaringer du ønsker å dele med andre som vurderer å investere via Monner?

For to år siden var jeg ekstremt risikosky. Jeg gjorde det alle ekspertene fraråder oss fra å gjøre: jeg lot alle pengene stå i banken, med elendig rente. Monner har vært en veldig god plattform for å lære om investeringer. Samtidig er det utfordrende og spennende nok til at jeg følger med flere ganger i uken for å vite hvilke lån som er aktive. Det at jeg kunne starte med kun kr 1 000 i et lån med sikkerhet var helt avgjørende for at jeg valgte å legge inn en innsats. En innsats for å endelig forstå hvordan jeg aktivt kunne investere sparepengene mine, fremfor å la dem stå i banken.

Investor Aleks Gisvold

På Monner har investor Aleks Gisvold investert i totalt 22 lån, alt fra eiendom til en moderne vinhandler i vekst. Gjør som Aleks og ta del i veksten til norske vekstbedrifter! Du kan lese mer om de nyeste crowdfunding kampanjene hos Monner her.

Andre investorer på Monner 👥

Vi i Monner synes det er utrolig gøy å bli bedre kjent med våre investorer og høre mer om hvilke faktorer som er avgjørende når de skal investere i crowdfunding av lån. Kvinnelig investor Emma Reinholds startet med å investere i crowdfunding av bedriftslån fordi hun ønsker å spre investeringene sine. Investor Marianne Wahlstrøm synes det er spennende å ta del i crowdfunding i tillegg til å prøve det ut som en alternativ sparemåte.

Fakta om Monner

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid.

Vi kobler folk som har tilgjengelig kapital, direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse.

Monner tilbyr finansiering av både egenkapital og fremmedkapital. På denne måten tilrettelegger vi at investorer kan støtte gründerbedrifter i hele sin vekstreise fra oppstart til og med scale up.

Les mer om Monner.