Forlater Norges beste arbeidsplass – går til startup

To av Sopra Sterias mest erfarne systemutviklere og arkitekter forlater selskapet til fordel for en fintech startup. Tyngdepunktet i fagmiljøet for systemutvikling er i ferd med å flytte seg fra konsulentselskapene og til startups.

Anders Karlsen & Trond Pedersen med Monner gründere Jarle Holm & David Baum

I det Norges største utviklerkonferanse åpnes har to sentrale fagpersoner i miljøet ny logo på t-skjorta. Trond Pedersen og Anders Karlsen forlater Norges beste arbeidsplass til fordel for en bitteliten fintech startup som skal forandre finansverden for alltid.

Av David Baum, Co-founder av Monner | Publisert 20.9.2017

Trond går på scene til stappfull sal, og Anders – ansvarlig for det faglige programmet – beveger seg nervøst i kulissene.

Trond Pedersen holder seminar på Javazone

Kommer de vel 3.000 systemutviklerne fra hele landet til å like det de hører? Er programmet godt nok? Og kommer vitsen Trond har lagt inn om for mange jUnit-tester til å funke på slide 14?

 

«Vi har vært så heldige å få med oss Norges tyngste utviklingsteam fordelt på kun to personer.»

  • David Baum, medgründer og daglig leder i Monner

Anders Karlsen er fagleder i Javazone og forlater konsulentbransjen for Monner

I Monner er det hverken lunsjordning eller massasjestoler. Inngangspartiet til kontoret går gjennom et gammelt hvelv uten lys. Hele bygget er under renovering. De to erfarne systemutviklerne fikk imidlertid bestemme akkurat det tekniske utstyret de ønsket. 43-tommers skjerm ble prioritert foran medlemskap på treningssenter, firmahytte og rawfood-snacks på torsdager.

Vi er stolte av at det er vår kollega Anders som har ledet arbeidet i programkomiteen og bestemt hva som står på den faglige agendaen til Javazone, i år som i fjor. Det er ekstra gøy når vår egen CTO står på scenen på samme konferanse og holder foredrag for en stappfull sal.

Verden er i endring. Det er ikke lengre kun de store konsulentselskapene som har sterke fagmiljøer. I en startup som Monner får selv dyktige og erfarne folk som Trond og Anders virkelig brynet seg på krevende oppgaver.

Monner tilbyr bedrifter å søke om lån gjennom crowdfunding. Hos oss kan bedrifter som trenger finansiering låne penger av folk som bryr seg.

Les mer om Monner og teamet