6 tips til en fengende crowdfunding-video

Mye av en crowdfunding-kampanje kan beskrives med ord, men en god kampanje trenger mer enn bare tekst! Mange synes det er skummelt å stille seg foran et kamera… Men en crowdfunding-video er en fin måte å engasjere potensielle investorer på, og det er enkelt å dele! 🎥

En gripende crowdfunding-video

Crowdfunding handler ikke bare om penger. Det handler også om å skape entusiasme for deres prosjekt eller selskap. Ved bruk av en crowdfunding-video har du en gyllen mulighet til å fange investorenes oppmerksomhet i opp til flere minutter.

Skrevet av Marie Moxnes Harfjeld, Chief Marketing Officer i Monner. Publisert 18.02.2019

1. Tidsramme ⏳
2. Vis frem bedriften! 👀
3. Ikke glem lys 💡
4. Film i riktig format 🤳
5. Fortell en historie 📕
6. Husk undertekster 🤓
Trenger du inspirasjon? 💆‍♀️

Å bruke en crowdfunding-video er definitivt den beste måten å få frem følelser på. Hvis du ønsker å kapre oppmerksomheten til investorer, er bilder og video en perfekt måte å få folk til å forstå din crowdfunding-kampanje på. Det viser ikke bare hva dere skal bruke pengene til, men gir også et innblikk i menneskene bak bedriften og motivasjonen deres for å drive med det de gjør.

Flere bedrifter som har finansiert lån via Monner bruker video i sine kampanjer. Noen har brukt profesjonelle fotografer og andre har brukt sin egen mobil. Det er ikke mye som skal til for å lage en video som engasjerer investorene. Vi ser at videoene faktisk blir sett flere tusen ganger.

Det å sette i gang med å lage en video av seg selv og selskapet kan være litt skummelt. 😱 Det er ikke mange som elsker å stå foran kamera! Å faktisk gjennomføre det viser entusiasme, dedikasjon og engasjement for bedriften du jobber i.

Men det handler ikke bare om å laste opp en hvilken som helst video og håpe på det beste. Litt planlegging må til og her ønsker jeg å dele noen tips til en video som både kaprer oppmerksomheten til seeren men også motiverer dem til å dele den.

1. Tidsramme ⏳

I en crowdfunding-kampanje så ønsker du å kapre oppmerksomheten til potensielle investorer.

Prøv å holde tidsrammen til mellom 60-90 sekunder. Dette gir deg mer enn nok tid til å forklare og vise frem formålet for kampanjen på en effektiv måte, uten å miste for mange seere.

2. Vis frem bedriften! 👀

Det å vise frem hva dere skal bruke pengene til i seg selv er alfa omega i en crowdfunding-video. Men ikke glem at det er like viktig for investorene å få et innblikk i bedriften bak produktet/tjenesten, og ikke minst menneskene som står bak.

Vis frem lokalene deres, ledelsen og noen som faktisk lager produktet eller tjenesten deres!

Ingenting er mer betryggende enn å være transparent i kommunikasjonen med investorer.

3. Ikke glem lys 💡

Du må regne med at alle seerne ikke kommer til å ha samme belysning rundt seg, og det at de faktisk skal kunne se videoen din er utrolig viktig!

Der det lar seg gjøre, la bildet være godt belyst.

Sørg for at det er enkelt å se personen, uten for mye lys, men ikke helt i mørket heller!

Riktig lys er viktig i en gripende video

 

4. Film i riktig format 🤳

La videoen fungere i portrett-format! Slik sørger du for en rik opplevelse, også på mobil-skjermer.

Bilder bør fungere i portrett format

Folk er aktive på mobil og på Monner.no alene kommer over 60% av besøkende fra mobil. Derfor er det viktig at videoen er lett å se i portrett-format. På denne måten kan du også enkelt dele den på Snapchat, Facebook-story og Instagram-story. Formatet som fungerer best på Monner er: 4/5 eller 880px X 1100px.

5. Fortell en historie 📕

Som beskrevet i steg 1, så bør dere forsøke å holde tidsrammen til et sted mellom 60-90 sekunder. Men det er ikke mye tid til å forklare alt dere ønsker å si! De fleste kommer til å se videoen på mobilen og dere må regne med at for mye informasjon kan risikere i å miste seere.

Derfor bør dere sørge for å fortelle om kampanjen deres som en kort og fengende historie. Husk at videoen skal få folk til å ha lyst til å lese mer på kampanjesiden deres.

Samtidig er det viktig å skape tillit mellom potensielle investorer og de som er ansvarlige for produktet eller tjenesten. Så fortell deres potensielle investorer om hva produktet eller tjenesten går ut på. Fortell om bedriften og menneskene bak og hvorfor de skal investere i nettopp dette lånet. Bevis for investorene at dette er noe å satse på!

6. Husk undertekster 🤓

Som nevnt overfor, så vil nok de fleste seerne være på mobil. Og det er ikke alltid det passer å ha lyd på når man ser på en video. 🙈

Derfor kan det være lurt å legge til undertekster i hele videoen. Dette kan enkelt gjøres for eksempel i iMovie (MacBook). Dersom du ikke bruker Mac, kan du bruke gratis tjenester som for eksempel Kapwing eller Freemake.

Trenger du inspirasjon til din crowdfunding-video? 💆‍♀️

Det er enklere sagt enn gjort å begynne å lage en crowdfunding-video, men vanskelig er det ikke!

Som nevnt ovenfor er det viktig å vise hva bedrifter gjør, og helst gjerne fra lokalene. I Lett sin kampanje video viser de daglig leder Knut i en av Lett lokalene i tillegg til en av medarbeiderne on the job!

Flere fine eksempler finner du på kampanjene til Hjemmelegene, Norway Shop, SenseOn Group og Servebolt.

Fakta om Monner

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid.

Vi kobler folk som har tilgjengelig kapital, direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse.

Monner tilbyr finansiering av både egenkapital og fremmedkapital. På denne måten tilrettelegger vi at investorer kan støtte gründerbedrifter i hele sin vekstreise fra oppstart til og med scale up.

Les mer om Monner.

Bli med på diskusjonen!

Er du interessert i å følge diskusjonen om crowdfunding i Norden?

Meld deg inn i Nordic Crowdfunding gruppen på Facebook!