Elin investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet

Det finnes flere måter å investere på enn i fond og aksjer. Investering i bedriftslån er fortsatt en relativt ny måte å investere på. Elin Bergli Bang investerer i bedriftslån fordi det gir henne forutsigbarhet.

Elin Bergli Bang investert

Det finnes flere former for investering i Norge – alt fra å sette penger i ulike typer fond til å investere i bedriftslån. Investorer på Monner sier at de opplever å investere i bedriftslån som et tryggere investeringsalternativ enn andre alternativer som har god forventet avkastning.

Av Nora Staff, Content & Community Manager i Monner | Publisert 02.08.2019

Investor Elin Bergli Bang investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet som hun ikke har når det kommer til aksjer og fond. Hun har vært kunde hos Monner helt fra begynnelsen og har siden den gang investert i flere bedriftslån. Elin har investert i alt fra en kaffebar på Bryne til ulike eiendomsprosjekter.

De viktigste faktorene når hun vurderer å investere i et bedriftslån 👯‍♀️

Teamet bak bedriften er ganske avgjørende når jeg vurderer et lån jeg skal investere i. Teamet bak de ulike bedriftene jeg har investert i har vært litt mer spenstige enn andre bedrifter. Det er spennende at det er mange forskjellige typer bedrifter og mennesker. Jeg går inn og leser på kampanjen også følger jeg magefølelsen. Jeg gransker ikke regnskapstallene men investerer i de lånene og kampanjene som jeg synes at høres spennende ut og som føles riktig for meg.

Når det gjelder bransjer og forretningsmodeller så er det ingen faste jeg ønsker å støtte. Det går mer på om jeg synes konseptet ser bra ut når jeg leser gjennom den aktuelle kampanjen.

Den viktigste faktoren for meg når jeg vurderer et lån jeg skal investere i er at det må være noe og noen jeg har tro på. Utover det så må prosjektet se spennende ut og det må være noe jeg har lyst til å støtte. Det er i bunn og grunn magefølelsen min som er den mest avgjørende faktoren når jeg vurderer et lån.

forutsigbarhet

Risiko og forutsigbarhet ved investering i bedriftslån ⚖️

Det er alltid en risiko forbundet med å låne ut penger. Med det sagt så stoler jeg på at Monner har gjort jobben sin og at bedriftene vil tilbakebetale pengene. Det å investere i crowdfunding av lån gir meg forutsigbarhet ettersom at jeg vet hva jeg får igjen. Dette er forutsigbarhet som man ikke har når det kommer til aksjer og fond.

Monner gjør det mulig for investorer å stille spørsmål direkte til bedriftene, inne på hver enkelt kampanje. Dette gjør at risikoen reduseres ved at man får mulighet til å stille spørsmål og få svar på eventuelle ting man lurer på som ikke er dekket i kampanjeteksten.

 

Elin anbefaler folk å investere i bedriftslån 🌱

Jeg synes det er gøy å støtte norske bedrifter i tillegg til at det er forutsigbart. Jeg vil anbefale folk å prøve det! Man trenger jo ikke å gå inn med en så høy sum. Det er også morsomt å investere en liten slant her og der, og føle at du bidrar til at norske bedrifter kan vokse.

Andre investorer på Monner 👥

Vi har tatt en prat med flere av investorene på plattformen for å høre mer om ulike investeringsvaner. For noen investorer så er et engasjert team den viktigste faktoren når de skal investere i et lån mens andre investerer i crowdfunding av bedriftslån for å spre investeringene sine.

På Monner har Elin Bergli Bang investert i 9 lån. Gjør som den kvinnelige investoren og ta del i veksten til norske bedrifter som du har tro på! Hold deg oppdatert på Monner sine nyeste kampanjer ved å ta en titt på vår utforsk-side. 🌱

 

Fakta om Monner

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid.

Vi kobler folk som har tilgjengelig kapital, direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse.

Monner tilbyr finansiering av både egenkapital og fremmedkapital. På denne måten tilrettelegger vi at investorer kan støtte gründerbedrifter i hele sin vekstreise fra oppstart til og med scale up.

Les mer om Monner.