5 tips til hvordan få mest ut av dine skattepenger

Sommeren er tiden hvor skattepenger og feriepenger blir utbetalt til de fleste her til lands. Det vil også si at det er nå man har mulighet til å friskmelde økonomien sin. Her får du 5 tips til hvordan du kan få mest mulig ut av dine skattepenger! 🚀

skattepenger

Juni-måned betyr skattepenger og feriepenger inn på konto, og er derfor den perfekte tiden for å rense opp og friskmelde økonomien. De neste ukene vil over kr 34 milliarder utbetales til rundt 2,9 mill. skatteytere i Norge som har penger til gode. I år får folk kr 11 000 i skattepenger i gjennomsnitt. Det er mange tiltak man kan gjøre for å få mest mulig ut av sine skattepenger.

Av Nora Staff, Content & Community Manager i Monner | Publisert 27.06.2019

I dette blogginnlegget gir vi deg 5 tips for å se pengene vokse, alt fra langsiktig sparing til å investere i bedriftslån til gründerbedrifter som du har tro på! 🔥

  1. Planlegg bruk av skattepenger 🗓
  2. Nedbetal kredittkortgjeld og annen forbruksgjeld 💰
  3. Gi kjærlighet til bufferkontoen ❤️
  4. Spar langsiktig 📉
  5. Invester i norske oppstartsbedrifter 🇳🇴

 

1. Planlegg bruk av skattepenger 🗓

Det første man burde gjøre når man har mottatt skattepenger og feriepenger er å sette seg ned og få en oversikt over egen økonomi. Lag en plan for hvordan du skal bruke disse ekstra pengene smart. Rydd opp i kontoen og få oversikt over dine utgifter og utestående beløp. Finn deretter ut hvor mye du har å rutte med. Da vil det være mye enklere å få et overblikk og se hvor skoen trykker mest og begynne derfra.

skattepenger

For å velge den eller de finansielle produktene som egner seg best å investere i for deg, så må du finne ut hvor lenge det er til pengene skal brukes – altså hvor lenge du har mulighet til å spare. Det tredje man må finne ut av er hvor stor risiko man er bekvem med å utsette sparepengene for. Når du først vet dette så er det lettere å finne ut om kortsiktig eller langsiktig sparing egner seg best med din økonomi og ønsket formål.

skattepenger

2. Nedbetal kredittkortgjeld og annen forbruksgjeld 💰

Kvitt deg med all forbruksgjeld. Rydd opp i kontoen og betal tilbake utestående beløp. Den 1. juli blir regjeringens nye gjeldsregister operativt med formål om å hindre at nordmenn som allerede sliter med stor forbruksgjeld skal kunne pådra seg enda mer gjeld gjennom flere uforsvarlige lån. I tillegg er det lurt å være klar over at nedbetaling av gjeld gir sikker avkastning. Desto lavere gjeld du har jo mindre sårbar blir din privatøkonomi.

3. Gi kjærlighet til bufferkontoen ❤️

Skattepenger og feriepenger er en fin anledning til å opprette en bufferkonto dersom man ikke allerede har en. Det er alltid lurt å ha en buffer dersom noe uforutsett skulle dukke opp og man trenger penger raskt til å dekke en stor utgift. En bufferkonto er ment som en reserve og skal sørge for økonomisk trygghet.

4. Spar langsiktig 📉

Dersom du finner ut at det er lenge til pengene skal brukes så kan du ta litt mer risiko for å oppnå høyere avkastning på sparepengene dine. Velger du å gå for langsiktig sparing så kan du putte pengene i alt fra unoterte aksjer eller lån til norske gründerselskaper via Monner til aksjefond. Om du velger å sette penger inn i et aksjefond så utsetter du pengene for risiko i tiden hvor du ikke bruker dem, men vil da ende opp med å få høyere avkastning på innskuddet om 10 år, enn du ville fått med en vanlig sparekonto.

skattepenger

5. Invester i norske oppstartsbedrifter 🇳🇴

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid. Det vi i Monner er mest opptatt av er å bidra til vekst i nye og etablerte gründerbedrifter. Vår misjon er å bidra til en verden der alle enkelt kan engasjere seg i verdiskapning. Vi vet at mange privatpersoner sitter på penger, som kunne ha gitt større avkastning og spilt en større rolle, om de var plassert på en annen måte.

Skattepenger

Vi demokratiserer etablerte finansieringsmodeller og gjør det enkelt for alle å engasjere seg i verdiskaping. Minstebeløpet for å investere i lån via plattformen er kr 1000. Det vil si at man ikke trenger å investere høye summer for å bidra til vekst i norske gründerbedrifter som man har tro på.

skattepenger

Dersom du har penger til overs etter å ha tilbakebetalt utestående gjeld, fylt opp bufferkontoen og investert i langsiktig sparing, så kan du spre risikoen og diversifisere investeringsporteføljen din ved å investere i bedriftslån. Det er kortsiktig sparing med mening. Du kan lese mer om utlånsbetingelsene våre her og utforske aktive lånekampanjer her. Husk at det alltid er risiko involvert i investering, så ikke investér mer enn du har råd til å tape.

skattepenger

Er du interessert i et liv uten lån? Her gir Lise bak bloggen Pengesnakk.no gir deg tips til hvordan bli kvitt boliglånet raskest mulig!

Fakta om Monner

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid.

Vi kobler folk som har tilgjengelig kapital, direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse.

Monner tilbyr finansiering av både egenkapital og fremmedkapital. På denne måten tilrettelegger vi at investorer kan støtte gründerbedrifter i hele sin vekstreise fra oppstart til og med scale up.

Les mer om Monner.