Monner blir SpareBank 1 SR-Bank sin banktjeneste for gründere i hele Norge!

SpareBank 1 SR-Bank etablerer banktjeneste for gründere i hele Norge gjennom Monner.

Banktjeneste for gründere

SpareBank 1 SR-Bank kjøper fintech-selskapet Monner AS fra Monner Group AS. Monner skal bli den foretrukne leverandøren av helhetlige tjenester til bedrifter i oppstarts- og vekstfasen i hele landet og blir SR-Bank sin banktjeneste for gründere i hele Norge.

Av Jarle Holm, CEO & Co-founder i Monner | Publisert 27.05.2019

SR-Bank investerte i Monner i 2017 for å dekke et finansieringshull i markedet for små og mellomstore bedrifter. Ved lansering i januar 2018 ble Monner Norges første regulerte plattform for finansiell crowdfunding.

Knappe to år senere er Monner blitt den soleklart største og ledende plattformen for finansiell crowdfunding i Norge.

Se videoen om oppkjøpet fra SRtv:

SpareBank 1 SR-Bank kjøper Monner AS

Monners visjon har alltid vært å hjelpe bedrifter å vokse. Nå skal vi bli SR-Bank sin nasjonale banktjeneste for gründere!

Torsdag 24. mai ble det offentliggjort at SpareBank 1 SR-Bank kjøper 100 % av aksjene i Monner AS fra Monner Group AS. Med dette har SR-Bank tatt et tydelig grep for å levere på en forretningsmodell basert på open-banking hvor Monner vil levere relevante produkter og tjenester til bedrifter og gründere, i tillegg til eksisterende crowdfunding-tjenester.

For å realisere den visjonen er oppkjøpet en optimal løsning. En crowdfunding-plattform er relevant for bedriftene i en spesifikk fase i deres utvikling. Sammen med SR-Bank får vi tilgang til produkter og tjenester som dekker flere behov hos bedriftene og som er relevante i hele deres livssyklus.

Nå skal Monner ta neste steg og fylle open-banking- og PSD2-initiativene med relevant innhold.

Hva vil dette si? 👩‍🏫

Vi i bank- og fintech-bransjen snakker masse om open-banking og PSD2, og hvilke muligheter dette gir. Men dersom du spør bedriftene eller gründere selv om hva de synes om dette er jeg redd du i beste fall får et skuldertrekk til svar.

Det SR-Bank og Monner nå gjør er å fylle disse begrepene med relevante produkter og tjenester som folk har nytte av. Monner har utviklet en plattform, en balanseløs kjernebank om du vil. Den ble påbegynt i 2017, og Monners forretningsmodell og systemer er utviklet med open-banking og PSD2 i tankene. Vi er derfor perfekt posisjonert for å kunne levere relevante produkter og tjenester.

Med Monner har SR-Bank tatt et tydelig grep for å levere på en open-banking-basert forretningsmodell.

En banktjeneste for gründere med relevante produkter

Vi kan levere alle produkter som gründere trenger for å skape videre vekst. Dette er ikke bare bank produkter, men også forsikring, regnskapstjenester og markedsføringstjenester, med mer. Monner skal bli både bedriften og gründeren selv sin foretrukne banktjeneste.

Over en halv million bedrifter som skal lykkes 💸

95% av alle bedrifter i Norge har mindre en 20 ansatt. Det er over 550 000 bedrifter! Og bare i fjor ble det etablert 60 000 nye bedrifter.

For at disse skal lykkes må de vokse, og det er nettopp dette vi skal hjelpe dem med. Vi skal gi dem brukervennlige verktøy slik at de kan fokusere på kundene, produktene og tjenestene sine. Og så skal vi bruke erfaringen og nettverkseffektene fra crowdfunding for å akselerere veksten deres.

Beste fra to verdener ⚖️

De siste to årene har vi vært så heldige å få gründernes tillit, i tillegg til investorenes tillit. Dette er blant annet synlig gjennom vår Trustpilot-rating, som i gjennomsnitt ligger på 5 av 5 stjerner.

Monner blir SR-Bank sin nasjonale banktjeneste for gründere

Monner er en åpen, digital plattform. Det gir oss muligheten til å samle egne, bankens og tredjeparts tjenester, og gjøre disse relevante og tilgjengelige for gründerne.

Monner lever av smidig leveranse. Monner-teamet er selv gründere. Vi vet at det som teller er å kunne raskt respondere og levere på nye produkter og tjenester ettersom behovene utvikler seg.

Smidigheten fra fintech og slagkraften fra en stor bank er det som skal til for at vi skal lykkes som nasjonal banktjeneste for gründere. Vi gleder oss til å ha kundene våre med på reisen og sørge for at penger blir satt i arbeid!

Mer om oppkjøpet i media: 🔊

23.05.2019 – Dagens Næringsliv – SpareBank 1 SR-Bank kjøper…

23.05.2019 – Aftenbladet -SR-Bank kjøper selskap for over 100 millioner…

24.05.2019 – SpareBank 1 SR-Bank nyhetssenter -SpareBank 1 SR-Bank etablerer…

27.05.2019 – Shifter – Monner-gründerne forteller: Derfor trumfet en tidlig exit…

Har du spørsmål om oppkjøpet? Send oss gjerne en mail til hei@monner.no!

Fakta om Monner

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid.

Vi kobler folk som har tilgjengelig kapital, direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse.

Monner tilbyr finansiering av både egenkapital og fremmedkapital. På denne måten tilrettelegger vi at investorer kan støtte gründerbedrifter i hele sin vekstreise fra oppstart til og med scale up.

Les mer om Monner.