AI-ekspert fra DNB til fintech startup

Sven Haadem (PhD) slutter i DNB og begynner hos Monner. Her får han rollen som Chief Data Officer og blir også aksjonær i selskapet.

AI-ekspert Sven Haadem med Monner gründerne

«Å jobbe et sted der jeg kan eksperimentere og realisere mine ideer, med en svært kort time-to-market er det morsomste med å være en del av en startup,» forteller AI-ekspert Sven.

Av David Baum, Co-founder av Monner | Publisert 3.10.2017

Haadem får ansvaret for å bygge opp miljøet for Big Data og avansert analyse i selskapet. Arbeidet omfatter selskapets riskmodeller, anbefalingsmotor og AI og maskinlæring generelt. I tillegg bygger Sven opp selskapets Big Data-løsninger og designer og implementerer datainnsamling, lagring og pipeline for modellgenerering, testing og deployment.

AI-ekspert Sven Haadem er blitt Chief Data Officer i Monner

 

«I Monner er det nærmest ubegrensede muligheter innenfor mitt fagfelt og jeg blir utfordret av dyktige kollegaer. I et stort system som DNB er det mange hensyn å ta, og resultatet er at mange gode ideer blir lagt i skuffen. I Monner får jeg bruk for alt jeg kan, og får sette mange av mine egne ideer ut i livet,» sier Sven.

 

AI-ekspert Sven Haadem bygger egen datamaskin

 

«Vi synes at vi er heldige som får med Sven på laget! Det er nesten ingen ting av det vi gjør, som Sven ikke kan bidra på, fra prising av risiko til optimalisering av kundeopplevelsen.»

  • David Baum, daglig leder i Monner

Sven har unik kompetanse og en unik erfaring forteller Baum. Med doktorgrad i matematisk finans fra Universitetet i Oslo og en mastergrad i informatikk i tillegg, kan Sven ikke bare teorien. Han kan også programmere løsningene.

Hans første oppgave var å gå til innkjøp av så mye GPU Monner hadde råd til, og så skreddersy sin egen datamaskin for maskinlæring.

Velkommen til Monner, Sven!

Les mer om Monner og teamet